Hoppa till huvudinnehållet

A som i Anne Frank

En av världens mest lästa böcker lär vara Anne Franks dagbok.

Den skrevs av den judiska tonåringen Anne Frank under åren 1942–1944. Boken tar sin början när Anne får dagboken i födelsedagspresent när hon fyller tretton år i juni -42 och slutar i augusti -44, ett par månader efter femtonårsdagen.

Vi har valt delar ur boken som beskriver Anne. Hur hon tänkte och kände. Hennes bitska humor. Vi har även valt delar som beskriver henne som vilken tonåring som helst – bland annat hennes relation till sina föräldrar, hur det är att vara kär, hur hennes framtidsdrömmar ser ut och hur det är att gå igenom puberteten på en plats där en aldrig får vara ifred eller ensam. Där en alltid måste hålla upp en fasad.

Musiken kompletterar texten och driver Annes känslor, tankar och upple­velser framåt. Aldrig bara som en fond utan som en tredje medspelare.

Välkommen till Örebro Konserthus och Anne Franks värld!

barn

En föreställning för årskurser 6-9

Medverkande

Svenska Kammarorkestern
Mathias Blad (berättare)
Li Samuelsson (Anne Frank)

Arrangör

Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus

Scen

Konsertsalen, Örebro Konserthus

Längd

Ca 40 minuter

Föreställningen är kostnadsfri.

Klicka här för att läsa föreställningens pedagogiska handledning (.pdf)PDF

Intresserad av att gå på en föreställning? Använd nedan bokningsformulär för att skicka en bokningsförfrågan. Ange första och andrahandsval av föreställning - dessa är i mån av plats.

Fullbokade tider tas bort från nedan urvalslista.

Vi tar emot din förfrågan och återkommer till dig för att bekräfta bokningen. Frågor om konserten hänvisas till info@orebrokonserthus.com

Första val av föreställning * (obligatorisk)
Första val av föreställning
Andra val av föreställning * (obligatorisk)
Andra val av föreställning