Hoppa till huvudinnehållet

OM CORONAVIRUSET OCH DITT BESÖK HOS OSS

Klicka här

Skolkonsert - med Ale Möller band!

Välkommen till en konsert där spelglädje är själva grundtanken! En konsert där vi leker med musikens rötter.

Ale Möller Band är ett svenskt världsmusikband med en brokig skara musiker från olika kulturer. Bandet leds av den svenska folkmusiklegenden Ale Möller. Deras program med Svenska Kammarorkestern präglas av ett fritt förhållande till musik. Till exempel framför bandet och orkestern ett spanskt verk el amor brujo av den spanske tonsättaren de Falla. Här har de Falla bearbetat spansk folkmusik för en klassisk orkester, nu tar Ale Möller och bearbetar den klassiska versionen för sin skara musiker. Detta är ett typiskt drag för denna konsert vi erbjuder barn från årskurs fyra.

Närbild på Ale Möller som kollar rakt in i kameran. Han står utomhus, mot en blå himmel och håller i sin bouzouki.

Ale Möller

Ale Möller Band är ett utpräglade liveband. Bandets sex medlemmar har nu arbetat tillsammans i snart tio år och turnerar ihop under stora delar av året. Nytt material tillkommer på scener, i replokaler och på hotellrum. Bandmedlemmarna har skiftande musikaliska bakgrunder och tillsammans gör de världsmusik som inte nödvändigtvis bottnar direkt i de enskilda individernas bakgrund, utan mer i medlemmarnas egen styrka som musikanter. 

  • Ale Möller - Kompositör, arrangör samt mandola, luta, dragspel, lur, flöjter, skalmeja, kohorn, munspel, hackbräde med mer.
  • Maria Stellas - Svensk-grekisksångerska och dansare. Som sångerska är hon specialiserad på äldre grekiska sånger, främst ur rembetika-repertoaren från tidigt 1900-tal. Dansen är den orientaliska dansen “raqs sharki” (så kallad magdans).
  • Mamadou Sene - Sångare och akrobatisk dansare från Senegal. Innan flytten till Sverige var han bland annat solist i den senegalesiska nationalbalettens ensemble.
  • Magnus Stinnerbom - Spelman och kompositör med polskor från Jössehärad som specialitet.
  • Sebastien Dubé - Kontrabasist från Québec, Kanada som är en både klassiskt skolad och briljant jazzmusiker. Arbetar för närvarande även i Svenska Kammarorkestern med hemvist i Örebro.
  • Rafael Sida Huizar - Mexikanskslagverkare som kom till Sverige redan på 1970-talet som medlem i ett mexikanskt rockband. En slagverkare med djupa kunskaper om afro-kubanska och latinska trumtraditioner.

Medverkande

Dirigent: Hans Ek
Ale Möller band
Svenska kammarorkestern

Tider

19-21 januari 2016

Rekommenderad ålder: från årskurs 4.
Konsertlängd: cirka 45 minuter.