Hoppa till huvudinnehållet

Bra att veta inför ditt besök

Välkommen till Örebro Konserthus. Här har vi samlat information om sådant som kan vara bra att känna till inför ditt konsertbesök.

Om biljetter

Du kan köpa lösbiljetter hos våra biljettombud nedan.

Örebrokompaniet

Örebro Slott, ingång sydvästra tornet

Ticketmaster

0771-70 70 70

www.ticketmaster.comlänk till annan webbplats

Bokade biljetter måste hämtas ut inom tre dagar. Bokade biljetter som inte blivit hämtade 30 minuter innan konserten börjar släpps till försäljning. En köpt biljett återlöses bara om arrangemanget ställs in (observera att du inte får tillbaka serviceavgiften).

Pressbiljetter

Kontaktuppgifter till Madelen Renner för pressbiljetter till konserter arrangerade av Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus. Vid konserter arrangerade av extern arrangör, kontakta denne. Vilken arrangören är framgår under respektive evenemang.

Tillgänglighet

Örebro Konserthus besöksadress är Fabriksgatan 2 A. Taxibilar kan stanna i anslutning till huvudentrén. Busshållsplats med hållplats "Konserthuset" finns på Fabriksgatan 2.

Parkering, även för rörelsehindrade finns på Nygatan 7. Parkeringshus finns på Ågatan 4 och Nygatan 10.

Huvudentrén har en ytterdörr försedd med elektrisk öppning.

Konserthuset består av flera våningsplan. Garderob och biljettkassa ligger på plan 1, som är i markplan. Konsertsalen ligger på plan 2 och balkong på plan 3. Båda våningsplanen går att nå via hiss som finns i foajén.

Det finns fyra rullstolsplatser på plan 2 i konsertlokalen. Du når dem via hiss som finns i foajén på plan 1. En av dörrarna in till konsertsalen är försedd med elektrisk öppning. Bokning av rullstolsplats görs via telefon 0771-70 70 70.

Toalett för rörelsehindrade finns i foajén på plan 1, samt i Repsalen på plan 2.

Rullstol finns till utlåning. 

Konsertsalen är utrustad med hörslinga, denna fungerar bäst på parkett.

Repsalen och Behrnsalen, som nyttjas som publika ytor samt konferenslokal, är utrustade med hörslinga.

För syn-eller teckentolkning, vänligen kontakta oss via telefon 019-766 62 00

På grund av allergier, ber vi er undvika att bära starka dofter vid ert besök.

Vid eventuell brand aktiveras utrymningslarm, som blinkar och avger larmsignal. Utrymningsvägar finns utmärkta.

Har du frågor om tillgängligheten på konserthuset, vänligen kontakta Madelen Renner på telefon 019-766 62 64.

Ingångar och garderob

Vilken ingång du ska ta till konsertsalen står på din biljett.  Garderoben är belägen i foajén på markplan. Vid evenemang i konsertsalen är det inte tillåtet att ta med ytterkläder in i salen, vi erbjuder då bevakad garderob till en kostnad av 20 kronor per person. Vid evenemang på restaurangscenen erbjuds obevakad garderob.

Om du har glömt något klädesplagg eller något annat – ring oss på 019-766 62 00.

Här kan du se en översikt av lokalernas konsertsalar:
Översikt av Örebro Konserthus konsertsal (PDF)PDF

Servering

Restaurangen är belägen i foajén på markplan, och erbjuder fika, mat och dryck. I samband med evenemang har vi även servering på plan 2. Till restaurangen är du välkommen innan och efter konserten, samt givetvis i paus.

Förbeställning av fika

Till de evenemang som har paus går det bra att förbeställa pausfika. Du beställer och betalar fikat via webben, telefon eller i vår förbeställningskassa som öppnar en timme innan evenemanget börjar. Till pausen dukar vi fram fikat vid ditt bord, var det är får du veta i samband med din beställning. 

Läs mer om restaurang UMAMI.

Fotografering och mobiltelefoner

Fotografering under konserterna är inte tillåtet, om du inte har särskilt tillstånd. Kontakta biljettkassan om du representerar press eller annan media. Stäng av din mobiltelefon helt under konserterna, annars kan den störa teknisk utrustning som till exempel hörslingorna i lokalen.

Om Svenska Kammarorkesterns abonnemang

Boka abonnemang till Svenska Kammarorkesterns konsertserier på webben eller hör av dig till abonnentservice.

Abonnentservice når du på 019-766 62 00 måndagar–fredagar klockan 11.00–15.00. Du kan även boka abonnemang genom att mejla abonnent@orebrokonserthus.com.

Konsertintroduktion

Nyfiken på musiken? Inför varje konsert i Svenska Kammarorkesterns konsertserier TORSDAG:19 och LÖRDAG:15 kan du lyssna på en konsertintroduktion. Den ingår i biljettpriset och börjar en timme innan konserten.

Hur lång är en konsert?

Svenska Kammarorkesterns konserter i serierna TORSDAG:19 och LÖRDAG:15 är cirka två timmar långa plus en paus på tjugo minuter. Konserterna som ingår i ONSDAG:18 är en timme långa (ingen paus).

Våra övriga evenemang har varierande längd, och det står angett under respektive evenemang.

Rabatter på Svenska Kammarorkesterns konserter

Ungdomar upp till 25 år och studenter får rabatt på Svenska Kammarorkesterns konserter. Studentrabatten går att få var du än köper din biljett. Grupper på tio personer eller fler får en fri biljett per 10 bokade.

Observera att rabatter och erbjudanden inte kan kombineras.

Har du frågor, vänligen kontakta oss på 019-766 62 00.

Sidan uppdaterades 2016-10-11