Hoppa till huvudinnehållet

Bra att veta inför ditt besök

Välkommen till Örebro Konserthus. Här har vi samlat information om sådant som kan vara bra att känna till inför ditt konsertbesök.

Om biljetter

Du kan köpa lösbiljetter i konserthusets biljettkassa, via vår hemsida samt via www.ticketmaster.selänk till annan webbplats.

 

Öppettider biljettkassan:

Måndag & Onsdag kl 10.00 - 13.00

(Obs! Ej Måndag till Onsdag utan Måndag och Onsdag)

Du kan också köpa biljetter när biljettkassan har öppet i samband med konserter/evenemang. Se Evenemang & biljetter.

Telefonnummer för biljettfrågor:

019 - 766 62 00


Öppettider telefon:

Måndag - Torsdag kl 10.00 - 12.00


Vi använder biljettombudet Ticketmaster för samtliga evenemang.
Ticketmaster nås på 0771-70 70 70 och på www.ticketmaster.selänk till annan webbplats.

Pressbiljetter

Kontakta info@orebrokonserthus.com för förfrågan om pressbiljetter till konserter arrangerade av Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus. Vid konserter arrangerade av extern arrangör, kontakta denne. Vilken arrangören är framgår under respektive evenemang.

Tillgänglighet

Örebro Konserthus besöksadress är Fabriksgatan 2 A. Taxibilar kan stanna i anslutning till huvudentrén. Busshållsplats med hållplats "Konserthuset" finns på Fabriksgatan 2.

Parkering i Parkeringshus finns på Ågatan 4 och Nygatan 10.

Huvudentrén har en ytterdörr försedd med elektrisk öppning och ligger på Fabriksgatan mot Vasabron.

Konserthuset består av flera våningsplan. Garderob och biljettkassa ligger på plan 1, som är i markplan. Konsertsalen ligger på plan 2 och balkong på plan 3. Båda våningsplanen går att nå via hiss som finns i foajén.

Det finns fyra rullstolsplatser på plan 2 i konsertlokalen. Du når dem via hiss som finns i foajén på plan 1. En av dörrarna in till konsertsalen är försedd med elektrisk öppning. Bokning av rullstolsplats görs via telefon 0771-70 70 70 alt. 019-766 62 00 och därefter knappval biljetter #1.

Toalett för rörelsehindrade finns i foajén på plan 1, samt i Repsalen på plan 2.

Rullstol finns till utlåning

Konsertsalens parkett är utrustad med hörslinga.

Repsalen och Behrnsalen, som nyttjas som publika ytor samt konferenslokal, är utrustade med hörslinga.

För syn-eller teckentolkning, vänligen kontakta oss via telefon 019-766 62 00

Vid brand aktiveras utrymningslarm, som blinkar och avger larmsignal. Utrymningsvägar finns utmärkta.

Vid varje konsert finns ett antal konsertvärdar på plats i konserthuset för att bistå med information och service.

Ingångar och garderob

Vilken ingång du ska ta till konsertsalen står på din biljett.  Garderoben är belägen i foajén på markplan. Vid evenemang i konsertsalen är det inte tillåtet att ta med ytterkläder in i salen, vi erbjuder då bevakad garderob till en kostnad av 20 kronor per person. Vid evenemang på restaurangscenen erbjuds obevakad garderob.

Om du har glömt något klädesplagg eller något annat – ring oss på 019-766 62 00 alt. maila oss på info@orebrokonserthus.com

Här kan du se en översikt av lokalernas konsertsalar:
Översikt av Örebro Konserthus konsertsal (PDF)PDF

Restaurang & bar

Restaurang och bar är belägen i foajén på markplan, och erbjuder vällagad mat och ett brett utbud av drycker samt snacks och mindre tilltugg.

I samband med evenemang i konsertsalen har vi även en bar öppen i Wirénsalen som erbjuder dryck samt förbeställd mat ifrån vår pausmeny (se nedan) på plan 2. Till restaurangen på plan 1 är du varmt välkommen både innan och efter konserten och givetvis även i paus.

Förbeställning ur vår pausmeny

Till de evenemang som har paus går det bra att förbeställa något ur vår pausmeny. Du beställer och betalar via webben. Det går också att ringa och boka samt betala i vår förbeställningskassa i baren på plan 1 som öppnar en timme innan evenemanget börjar. Till pausen dukar vi fram din beställning vid ditt bord, var du hittar ditt bord får du information om i samband med din beställning. 

Läs mer om restaurang UMAMI.

Fotografering och mobiltelefoner

Fotografering under konserterna är inte tillåtet, om du inte har särskilt tillstånd. Kontakta biljettkassan om du representerar press eller annan media. Stäng av din mobiltelefon helt under konserterna, annars kan den störa teknisk utrustning som till exempel hörslingorna i lokalen.

Om Svenska Kammarorkesterns abonnemang

Boka abonnemang till Svenska Kammarorkesterns konsertserier på webben eller hör av dig till abonnentservice.

Abonnentservice når du på 019-766 62 21 måndagar–torsdag klockan 10.00–12.00. Du kan även boka abonnemang genom att mejla abonnent@orebrokonserthus.com.

Konsertintroduktion

Nyfiken på musiken? Inför konserter med Svenska Kammarorkestern kan du lyssna på en konsertintroduktion. Den ingår i biljettpriset och börjar en timme innan konserten.Vilka konserter som har en konsertintriduktion framgår av konsertinformationen för varje konsert. (Se under fliken biljetter)

Hur lång är en konsert?

Svenska Kammarorkesterns konserter i serierna TORSDAG:RÖD och TORSDAG:BLÅ är cirka två timmar långa plus en paus på ca tjugo minuter. Konserterna som ingår i ONSDAG:GRÖN är en timme långa (utan paus). Avvikelser kan förekomma och konsertlängd samt längd på paus framgår av respektive konsertinformation.

Våra övriga evenemang har varierande längd, du hittar mer info om dessa under respektive evenemang.

Rabatter på Svenska Kammarorkesterns konserter

Ungdomar upp till 25 år och studenter får rabatt på Svenska Kammarorkesterns konserter. Studentrabatten går att få var du än köper din biljett. Grupper på tio personer eller fler har möjlighet att erhålla ett bättre pris, hör av dig till oss för prisuppgift.

Observera att rabatter och erbjudanden inte kan kombineras.

Har du frågor, vänligen kontakta oss på 019-766 62 00.