Hoppa till huvudinnehållet

OM CORONAVIRUSET OCH DITT BESÖK HOS OSS

Klicka här

Om konserthuset

På Fabriksgatan, mitt i stan och längs med Svartån, ligger Örebro Konserthus. Här har besökare kunnat njuta av musik och konst sedan 1932.

Den ursprungliga byggnaden från 1932, ritad av den dåvarande stadsarkitekten Georg Ahrn, innehöll utöver en konsertsal för gästande evenemang också stadens bibliotek. Det gav byggnaden en tidstypisk sammansatt karaktär. 1981 flyttade stadsbiblioteket till större lokaler och konserthuset renoverades.

Ett modernt konserthus med plats för alla

Efter Svenska Kammarorkesterns utveckling till en internationellt efterfrågad symfonisk orkester, med en publik förankring i staden, firar Örebro kommun sitt 750-årsjubileum genom att inviga ett modernt utrustat konserthus baserat på Gustav Ahrns klassiska byggnad. Örebros nya konserthus invigs i december 2015.

De nya konsertsalarna

Husets nya konsertsal med rymd och förstklassig akustik har kompletterats med restaurang, nya foajéer, särskilda rum för barn- och ungdomsverksamhet och mycket annat. Dagens tekniska möjligheter för ljud och ljus liksom tillgänglighet för alla har styrt både planering och byggnation.

Publiken i fokus

Huvudfokus för ombyggnaden har varit publiken. Vi vill kunna leverera helhetsupplevelser som motsvarar dina förväntningar på en modern kulturarena. Ett konserthus som är kompatibelt med framtiden och som stärker kulturens plats både i staden och regionen.