Hoppa till huvudinnehållet

Celtic Christmas

TISDAG 17 DECEMBER KL 19.00
320 kronor
Konsertsalen

En Julkonsert med West of Eden och Primula Veris

Efter förra årets succé bjuder West of Eden, tillsammans med Örebro-kören Primula Veris, återigen in till keltiskt julfirande där irländsk och engelsk folkmusik står i centrum.
Allt från medeltida hymner till svängigt låtspel, Christmas Carols och moderna klassiker som ”Fairytale Of New York” blandas till en fantastisk och stämningsfull julkonsert.

Bandet är utan tvekan ett av Sveriges främsta folkrockband och har kallats för ”The Best of Contemporary Folk” av Irish Music Magazine.

West of Eden har genom åren byggt upp en trogen publik både i Sverige och utomlands med ett högklassigt låtmaterial, sångerskan Jenny Schaubs karakteristiska röst och ett alldeles eget sound med rötterna i den engelska och irländska folkmusiken.

Genom åren har de samarbetat med medlemmar ur såväl The Chieftains, Mark Knopfler’s band som Alison Krauss & Union Station.

West of Eden har även spelat för utsålda hus på Göteborgs Konserthus tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker, gjort ett flertal live-konserter i riksradio samt turnerat i England, på Irland, i Kina.

Bandets inspelning av Celtic Christmas-konserterna har hyllats i internationell press och beskrevs av Rambles som ”A masterpiece of Christmas Music”.

Medverkande

Lars Broman Fiol
Martin Holmlund Bas
Pär-Anders Zetterberg Trummor, Bodhran
Jenny Schaub Sång, Dragspel, Tin Whistle
Martin Schaub Sång, Akustisk Gitarr, Piano
Henning Sernhede Gitarr, Mandolin

Primula Veris

Datum

Tisdag 17 december kl 19.00

Scen

Konsertsalen

Biljetter

320 kronor

Längd

ca 90 minuter utan paus

Platser

Numrerade sittplatser

Arrangör

Örebro Konserthus med Kulturaktiebolaget

Bild från evenemanget