Hoppa till huvudinnehållet

Oddjob

FREDAG 19 OKTOBER KL 19.30
80 - 250 kronor
Konserthuset

För den som eventuellt ännu inte gjort sig bekant med Oddjob, väntar en musikalisk tripp! Under snart två decennier har de hyllats av publik och kritiker för album och konserter både på hemmaplan och ute i världen. Aldrig rädda för att ta nya grepp om jazzen har de tagit inspiration från och blåst nytt liv i allt från barnmusik till dalkullekulningar och Clint Eastwood.

Grammis-nomineringarna har haglat över gruppen och deras nio album, redan det självbetitlade debutalbumet (utgivet 2002) belönades med den åtråvärda statyetten. Oddjob bjuder på kokande sväng, deras musik står ständigt i förnyelse, och deras musik är alltid Oddjobsk: spännande, innovativ, inåtriktad, utåtriktad samt supersvängig med ett telepatiskt samspel utöver det vanliga.

På Grammisgalan 2014 tog Oddjob emot priset för Årets Barnalbum för deras Jazzoo. På galan tackade de sina förebilder som J.Johansson, G. Riedel, J. Wadenius m fl. Temat som kan anas av albumtiteln ”Jazzoo”, är djurens värld och riktar sig till de mindre lyssnarna. Musiken på ”Jazzoo” och den tillhörande illustrerade bookleten berättar de vilda djurens okända historier som om Igelkotten som försöker ta sig över vägen och om Spiggen ska klara sig utan att bli uppäten av hajen. Musiken och bilderna i form av kortfilmer finns på SVT-Play För barn, och i december 2017 var det premiär för biofilmen ”Jazzoo – Festen”. Under 2018 följs ”Jazzoo” upp av ytterligare ett album, ”Jazzoo 2.0”

Oddjob vill skapa musik som är improviserad, lekfull och som utmanar och inspirerar barnen. Genom att göra ett helt instrumentalt album kan de associera musiken fritt med hjälp av de illustrerade bilderna – som självklart också följer med bandet på deras livespelningar till barnens stora förtjusning!


MEDVERKANDE

Goran Kajfes - Trumpet, effekter, congas

Per Ruskträsk Johansson - Saxofoner, basklarinett, slagverk

Peter Forss - Elbas, kontrabas, syntbas

Daniel Karlsson - Piano, orgel och synt

Lars Skoglund - Trummor, slagverk

 

TIDER

Fredag 19 oktober
19.30 Förband (TBA)
20.00 Huvudakt

PRIS

200 kronor * / 250 kronor / 80 kronor (ungdom)
*Medlemspris för Örebro Jazz & Blues Club

SCEN

Foajén

LÄNGD

ca 150 minuter inkl 20 minuter paus

PLATSER

Ståplatser. Det finns ett fåtal sittplatser runtom i Foajén - först till kvarn gäller.

ÅLDERSGRÄNS

Ingen åldersgräns

ARRANGÖR

Örebro Jazz & Blues Club i samarbete med Örebro Konserthus

Foto: Pressbild, MTA Production

Bild från evenemanget