Hoppa till huvudinnehållet

Susanna Risberg Trio

TISDAG 07 MAJ KL 19.00
80 - 230 kronor
Foajén

Susanna Risberg, den flerfaldigt prisbelönta jazzgitarristen och kompositören är nu aktuell med nya skivan “Vilddjur”.

Hon har turnérat världen runt som som solist och bandledare, spelat med musiker och grupper som Nils Landgren, Svante Thuresson, Mick Goodrick, Magnus Lindgren, Bohuslän Big Band, Göteborgs Symfoniker, Blue House Jazz Orchestra, studerat vid Berklee College of Music och där vunnit det prestigefyllda “Jimi Hendrix Award ’11”.

År 2015 tilldelades hon Sveriges Radio P2s pris “Jazzkatten” som “Årets Nykomling”, med en motivering som löd så här: “Trots sin ringa ålder redan ett stjärnskott med en diger meritlista och en trygg klippa i en mängd olika sammanhang. Det började med en elgitarr och en idol som heter Jimi Hendrix. Idag spås hon bli en av Sveriges främsta gitarrister.”


Risberg har varit som mest verksam med sin egna trio (Jonathan Lundberg - tr. Gustaf Hielm/Ale Sjöström/Eirik Lund - bas) och gett ut två skivor i denna sättning (“Susanna Risberg Trio” 2013 och “Utfall” 2015).


Till “Vilddjur” ville hon bryta sig loss från det fasta trio-formatet och låta så många av hennes musikaliska bekantskaper som möjligt komma till studion och bidra med sina personliga tolkningar av hennes musik. Det resulterade i sammanlagt 11 medverkande musiker, nio spår (varav sju är originalkompositioner och resterande två är av favoritkompositörerna Billy Strayhorn och Dmitri Shostakovich), och en sättning som varierar mellan allt från sologitarr till nonett.

 

Datum

Tisdag 7 maj

Tider

Förband kl 19.00
Huvudakt kl 19.30
Konserten slutar kl 22.00

Scen

Foajén

Pris

Ordinarie 230 kr
Medlem 180 kr
Ungdom 80 kr

Platser

Ståplatser. Det finns ett begränsat antal sittplatser - först till kvarn gäller.

Arrangör

Örebro Jazz & Blues Club i samarbete med Örebro Konserthus

Bild från evenemanget