Hoppa till huvudinnehållet

Avslappnad atmosfär och intima konserter

I konserthusets Foajé fins vår scen med plats för mindre evenemang och intima konserter. Atmosfären är avslappnad och musiken står i fokus. 

I Foajén möter du artister i olika genrer. Här presenteras våra koncept som är återkommande på scenen.

Klubb Mono

Klubb Mono är en ny liveklubb på Örebro Konserthus som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Vi vill berika Örebros liveklubbscen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Vi håller oss inte till någon speciell genre. För oss är indiemusik allt ifrån pop, rock, punk, singer/songwriter till hiphop, soul och elektroniskt. Det viktiga är att artisterna är unika och går sin egen väg. På Klubb Mono ser du i vår Frida Hyvönen, Amanda Bergman och Jens Lekman. De är faktiskt själva definitionen av indie.

Läs mer om Klubb Mono.

Dubé and Friends

Sébastien Dubé arbetar som solobasist i Svenska Kammarorkestern, men även i sammanhang med en rad olika artister. Han återfinns i världs- och folkmusikgrupper som Ale Möller Band, trion Stinnerbom Stinnerbom & Dubé, duon Näsbom & Dubé med fler. Han spelar också med jazzartister som Jonas Knutsson, Rigmor Gustavsson med fler. Han skriver och arrangerar musik för projekt där olika musikstilar möter varandra, och representerar även musik utan fasta genregränser.

En gång i månaden samlar Dubé ihop sina närmsta vänner för en kväll utan gränser, och ger oss konserter där stilar blandas och musik byggs utav glädje.

Radiosessions

Välkomna till Radiosessions - ett möte i musiken. En kväll för dig som gillar musik i en avslappnad miljö, gärna i kombination med mat och mingel.

Det blir ett intimt musikaliskt möte där du får lära känna en av Danmarks mest folkkära artister. Samtal varvas med musik, under ledning av Arne Holmberg från Sveriges Radio P4 Örebro.

Kvällen börjar i vinylhörnan där Arne tillsammans med artisten och gäster vänder skivor och pratar musikminnen.

Wirénsalen är fotad uppifrån. På golvet står människor och minglar.

Musik och mat i kombination

Boka gärna bord på Restaurang Umami i samband med ditt konsertbesök. Ät och drick gott, och ha en bra stund. För aktuella menyer och bordsbokning, besök Restaurang Umamis webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Närbild på en vit tallrik med plockmat på.