Hoppa till huvudinnehållet

Podieinspicient

Svenska Kammarorkestern / Länsmusiken i Örebro AB söker en Podieinspicient

Senast uppdaterad 2019-06-07

Som podieinspicient är ditt huvuduppdrag att arbeta med orkesterns fysiska arbetsmiljö. Som en del av orkesteravdelningen fungerar du som den fyrtionde musikern i orkestern, och ska ge bästa möjliga service till musiker, dirigenter, solister och gästande artister för att de ska kunna leverera konserter på högsta nivå. De huvudsakliga arbetsuppgifterna är att planera och genomföra logistiskt arbete som dukning av podiet i samband med repetitioner och konserter, samt ha ansvar för podiematerial. Svenska Kammarorkestern turnerar och gästspelar regelbundet både nationellt och internationellt. Podieinspicient ansvarar även inför och under turnéer för logistik, dukning och praktiska uppgifter kring arbetet i olika konserthus. I tjänsten ingår även arbete med andra evenemang i konserthuset, arbete med scenteknik samt underhållsarbete.

Du ingår i en arbetsgrupp som består av orkestermanager, notbibliotekarie, utvecklingsledare för barn och unga samt orkesterassistent. Arbetsgruppen leds av konstnärlig chef. Vid arbete med andra evenemang i Örebro Konserthus samarbetar du med produktionschef, marknadschef, event- och möteskoordinator samt med teknisk personal.

För tjänsten krävs slutförd gymnasieutbildning, dokumenterad erfarenhet av scenarbete samt att du har B-körkort. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och ha goda kunskaper i engelska. Du ska ha goda datakunskaper och behärska MS Office-paketet. Arbetet består av mycket praktiskt arbete och arbetsuppgifter som kräver god fysik. Det är meriterande med erfarenhet av scenkonstproduktioner. Du behöver vara en god organisatör samt ha en god social förmåga och kunna behålla lugnet under press. Vi ser gärna att du av andra beskrivs som praktisk, serviceinriktad, flexibel och med en självklar förmåga att lösa logistiska utmaningar.

Anställningen är tillsvidare och på heltid från och med 1 januari 2020. Arbetstiden är oregelbunden och förlagd även på kvällar och helger.

Länsmusiken i Örebro AB eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

För mer information om tjänsten kontakta:

Beryl Lunder (VD) 019-766 62 10 alternativt beryl.lunder@orebrokonserthus.com

Gregor Zubicky (Konstnärlig chef) 019-766 62 11 alternativt gregor.zubicky@orebrokonserthus.com

Anna Grevillius (Unionen) 019-766 62 12 alternativt anna.grevillius@orebrokonserthus.com

Mejla din ansökan med bifogat CV senast den 18 augusti 2019 till info@orebrokonserthus.com

Observera: ansökan endast via mejl.

Vi undanber oss all kontakt från telefonförsäljare.

 

Svenska Kammarorkestern är en internationellt framgångsrik orkester med Örebro Konserthus som bas och hela världen som spelfält. Svenska Kammarorkestern ingår i Länsmusiken i Örebro AB, som är ett dotterbolag i Örebro kommuns koncern, Örebro Rådhus. Bolaget har till ändamål att erbjuda invånare i Örebro kommun och Örebro län professionell konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet samt vara en resurs för övrig musikverksamhet inom kommunen och länet. Verksamheten drivs från Örebro Konserthus och varje år presenteras cirka 175 konserter i såväl egen som extern regi, varav merparten av egenproducerade konserter med Svenska Kammarorkester, som är verksamhetens flaggskepp. I husets foajé finns Restaurang Umami samt foajéscenen. Organisationen består av 50 tillsvidareanställda varav 39 är musiker i orkestern.