Örebro konserthus
Svenska Kammarorkestern
English Flag

Se Tvärsnytts sändning med

Nikolaj Znaider och Svenska Kammarorkestern, Örebro

26 februari 2009
Svenska Kammarorkestern, Örebro Live med Nikolaj Znaider i Tvärsnytt!
Se Tvärsnytts sändning från repetition med Nikolaj Znaider och Svenska Kammarorkestern, Örebro

Upplev en kort stund  med Svenska Kammarorkestern, Örebro tillsammans med dirigenten Nikolaj Znaider
 
Från repetitionen av gårdagens konsert, Mästarviolinisten
 
Solist
Nikolaj Znaider

 

Det gula spelåret sprudlar av romantik och starka känslor – vad sägs till exempel om Medelssohns bröllopsmarsch och ett passionerat, spanskt gitarrverk? Under våren närmar vi oss naturen och lär känna Sibelius rötter och bjuds på Händels vattenmusik.
Förvänta dig en hisnande musikalisk färd! Saxofonfest, balettmusik inspirerad av de sju dödssynderna och Beethoven på helt nya sätt. Det är magi, om något!
Vad passar bättre en lördagseftermiddag än att njuta av en stunds klassisk musik? De här konserterna är något kortare, så du hinner göra annat innan och efter konserten. Men de är för den sakens skull inte mindre förtjusande.
De populära fredagseftermiddagarna för den allra yngsta publiken fortsätter! I Kulturskolans Pelarsal bjuder vi in till en mysig musikstund med "mellis". Hurra!
Det är något speciellt med pianokonserter och vi har märkt att det finns en publik som uppskattar pianomusik mer än något annat. Till er har vi tagit fram en egen abonnemangserie där endast våra fyra pianokonserter ingår.

Beethovenfestival

Svenska kammarorkestern och Thomas Dausgaard har helt klart ett speciellt förhållande till Beethoven och hans symfonier. För första gången framför vi samtliga nio inom loppet av tio dagar, i september 2013. För det krävs kraft, mod och stor glädje!

Köp konserterna till paketpris här.

• Lady Gaga vs Vittorio Monti
• Sting vs Sergei Prokofiev
• Radiohead vs Frédéric Chopin

Den klassiska musiken inspirerar fortfarande dagens stjärnor. Lyssna!

SENASTE BILDEN