Hoppa till huvudinnehållet

OM CORONAVIRUSET OCH DITT BESÖK HOS OSS

Klicka här

Beryl Lunder – ny VD för Länsmusiken i Örebro AB

Sverker Gawell och Beryl Lunder står bredvid varandra och tittar leende in i kameran.

Vid dagens styrelsemöte fattades beslutet att anställa Beryl Lunder till ny VD. Hon tillträder tjänsten den 1 september 2015. Styrelsen gläds över en lyckad rekrytering. Beryl Lunder tillträder sitt nya uppdrag under jubileumsåret och får vara med om invigningen av det nyrenoverade konserthuset. Ett hus och en magnet för stadens och regionens kulturliv med en orkester i världsklass som erbjuder musikglädje och professionalitet.

Länsmusiken i Örebro med Svenska Kammarorkestern ska erbjuda invånarna konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet och bidra till bilden av Örebro stad och region som en attraktiv plats.

Prioriterade områden är

  • Svenska Kammarorkestern ska fortsätta utvecklas och stärka sin ställning lokalt, regionalt, nationellt och internationell
  • Länsmusiken med Svenska Kammarorkestern ska bli en större angelägenhet för örebroarna och länsbor
  • Länsmusiken med Svenska Kammarorkestern ska vara ett nav för kulturellt utvecklingsarbete och samverkan i Örebro och Örebroregionen
  • Svenska Kammarorkestern ska vara en orkester för barn och unga. Beryl Lunder har de erfarenheter som behövs för att ta sig an uppdraget som VD med alla de utmaningar som ligger framför.

Beryl Lunder är passionerat intresserad av inte bara musik, utan också konst, teater, opera, design och formgivning. Hon har gått på Musikhögskolan i Örebro och tycker att det ska bli spännande att återknyta kontakten med staden. Beryl Lunder är för nuvarande Konserthuschef för Gävle Konserthus & Gävle Symfoniorkester.

– Som ordförande är jag mycket glad att vi efter en väl genomförd rekryteringsprocess nu har fattat ett efterlängtat beslut. Vi hälsar Beryl Lunder varmt välkommen till Länsmusiken och till Örebro, säger Gunn Öjebrandt.