Örebro konserthus
Svenska Kammarorkestern
English Flag

Välj evenemang att boka:

Boka via internet

Boka via telefon

Hämta biljett (Örebro)
20/12
kl. 14.00
Välj evenemang.
077–170 70 70
Butiken ligger i Medborgarhuset
på Olof Palmes torg 3

NYHETER - Svenska Kammarorkestern

Kommande konserter med Svenska Kammarorkestern


Utvecklingsprojekt
Swedish International Choral Center Orebro
Uniting youth in song
Education and Culture DG - Culture Programme
Huvudmän och finansiärer
Örebro kommun
Örebro läns landsting
Svenska kulturrådet
Samarbetspartners
Örebro läns landsting
Strateg reklambyrå

Abonnemang

Den här serien är för dig som vill njuta av klassisk musik mitt i veckan, i ett lite kortare format. Du får höra klassiker av både Mozart och Brahms – och dessutom vårt hjärteprojekt Brandenburg Reborn! Sex briljanta tonsättare har fått skriva varsitt verk inspirerat av Bachs Brandenburgkonserter och vi spelar de två första en onsdag i april.

Konserterna börjar kl 18.00 och är cirka en timme långa (ingen paus).

Torsdagskonserterna blir något alldeles extra. Rock och jazz möter Bach när vi uruppför de två allra första verken i Brandenburg Reborn. Njut av Brahms allra lyckligaste symfoni och ljuvaste serenad. Av Mozarts klarinett- konsert. Och när Sibelius tolkar kärleken. Världsberömda solister tar plats på scenen – och Dausgaard, såklart!

Konserterna börjar klockan 19.00 och är runt två timmar långa med paus.

NYFIKEN PÅ MUSIKEN?
Varje konsert inleds med en introduktion klockan 18.00.

Fredagens konserter är lite kortare och perfekta för dig som vill starta helgen med en stunds klassisk musik. I den här serien bjuds du på symfonier av Mozart och Schubert. Du får njuta av musik från Dvořák och Beethoven. Och så vår egen tolkning av den dramatiska kärleks- historien Carmen – den ger garanterat gåshud!

Konserterna börjar klockan 18.00 och är cirka en timme långa (ingen paus).

Vad passar bättre än att spela Beethovens glädje- symfoni under den första konserten i det nya huset? Då passar det ju fint att ha med Brahms lyckligaste symfoni och Schuberts största mästerverk i programmet också. Plussa sedan på några av vår tids största dirigenter och solister. En lördag blir knappast bättre än så här!

Konserterna börjar klockan 15.00 och är runt två timmar långa med paus.

NYFIKEN PÅ MUSIKEN?
Varje konsert inleds med en introduktion klockan 14.00.

De superpopulära eftermiddagarna för vår allra yngsta publik fortsätter självklart i år också. Med de här färgsprakande föreställningarna får barn och vuxna inleda helgen tillsammans med skratt och skoj – och smaskig fika!
Det gula spelåret sprudlar av romantik och starka känslor – vad sägs till exempel om Medelssohns bröllopsmarsch och ett passionerat, spanskt gitarrverk? Under våren närmar vi oss naturen och lär känna Sibelius rötter och bjuds på Händels vattenmusik.
Förvänta dig en hisnande musikalisk färd! Saxofonfest, balettmusik inspirerad av de sju dödssynderna och Beethoven på helt nya sätt. Det är magi, om något!
Vad passar bättre en lördagseftermiddag än att njuta av en stunds klassisk musik? De här konserterna är något kortare, så du hinner göra annat innan och efter konserten. Men de är för den sakens skull inte mindre förtjusande.
De populära fredagseftermiddagarna för den allra yngsta publiken fortsätter! I Kulturskolans Pelarsal bjuder vi in till en mysig musikstund med "mellis". Hurra!
Det är något speciellt med pianokonserter och vi har märkt att det finns en publik som uppskattar pianomusik mer än något annat. Till er har vi tagit fram en egen abonnemangserie där endast våra fyra pianokonserter ingår.

Beethovenfestival

Svenska kammarorkestern och Thomas Dausgaard har helt klart ett speciellt förhållande till Beethoven och hans symfonier. För första gången framför vi samtliga nio inom loppet av tio dagar, i september 2013. För det krävs kraft, mod och stor glädje!

Köp konserterna till paketpris här.

• Lady Gaga vs Vittorio Monti
• Sting vs Sergei Prokofiev
• Radiohead vs Frédéric Chopin

Den klassiska musiken inspirerar fortfarande dagens stjärnor. Lyssna!

SENASTE BILDEN