Hoppa till huvudinnehållet

OM CORONAVIRUSET OCH DITT BESÖK HOS OSS

Klicka här

Foajén

I konserthusets foajé finns plats för mer intima konserter där publiken kommer riktigt nära scenen. Foajéscenen är flexibel och kan användas för en mängd evenemang, alltifrån sittande publik till klubb evenemang där närheten till restaurang och bar gör foajéscenen till en scen för starka upplevelser.

På foajéscenen uppträder artister ur en mängd olika genrer. Vi försöker alltid att skapa evenemang med en stark puls där kopplingen mellan musik och mat skapar en fin miljö för våra gäster att umgås.

Nedan presenteras några av våra koncept som är eller har varit återkommande på scenen Foajén.

Klubb Mono

Klubb Mono är en liveklubb som inte håller sig till någon speciell genre. För oss är alltifrån pop, rock och punk till hiphop, soul och elektronisk musik lika kul. Vi gillar helt enkelt bra musik och är svaga för artister som går sin egen väg. Mixen av människor, barhäng, bra musik och artistuppträdanden i en unik miljö är det vi kallar Klubb Mono.

Läs mer om Klubb Mono.

Dubé and Friends

Sébastien Dubé arbetar som solobasist i Svenska Kammarorkestern, men även i sammanhang med en rad olika artister. Han återfinns i världs- och folkmusikgrupper som Ale Möller Band, trion Stinnerbom Stinnerbom & Dubé, duon Näsbom & Dubé med fler. Han spelar också med jazzartister som Jonas Knutsson, Rigmor Gustavsson med fler. Han skriver och arrangerar musik för projekt där olika musikstilar möter varandra, och representerar även musik utan fasta genregränser.

En gång i månaden samlar Dubé ihop sina närmsta vänner för en kväll utan gränser, du kan förvänta dig konserter där stilar blandas och musik som vibrerar av glädje.

Radiosessions

Det blir ofta ett intimt musikaliskt möte där du också får lära känna en aktuell artist lite mer på djupet. Idén är att samtal varvas med musik och prat om musik plus det där spontana som bara händer där och då. Allt under ledning av Arne Holmberg från Sveriges Radio P4 Örebro. Självklart har vi en vinylhörna. Välkommen!

Wirénsalen är fotad uppifrån. På golvet står människor och minglar.

Musik och mat i kombination

Boka gärna bord på Restaurang Umami i samband med ditt konsertbesök hos oss. UMAMI har höga ambitioner med målsättningen att ge dig en smakupplevelse ifrån både bar och kök.

För aktuella menyer och bordsbokning, besök Restaurang Umamis webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Närbild på en vit tallrik med plockmat på.