Länsmusiken i Örebro AB är ett dotterbolag i Örebro kommuns koncern, Örebro Rådhus. Bolaget har till ändamål att erbjuda invånare i Örebro kommun och Örebro län professionell konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet och vara en resurs för övrig musikverksamhet inom kommunen och länet. Verksamheten drivs från Örebro Konserthus där Svenska Kammarorkestern har sin hemvist och är flaggskeppet. Här finns möjligheter att ingå och ta plats i ett mindre maskineri och det bjuds många tillfällen till intressanta och spännande upplever med musik, människor och samarbeten. Våra värdeord är kvalitet, omtanke och mod.
Vi ser fram emot att träffa dig som med professionalism och glädje vill vara med och sätta Örebro Konserthus på kartan.
Sidan uppdateras senast 2022-09-27

Om tjänsten

Som Ad-assistent/Grafisk formgivare arbetar du med att formge och framställa material till mediaoberoende marknadsföringskanaler. Du arbetar idag på en marknadsavdelning, reklambyrå eller motsvarande och har ett par års erfarenhet. Ditt arbetssätt är strukturerat och arbete mot deadline är vardag för dig. Du kommer att ingå i vårt marknadsteam som idag består av 4 personer. Vi marknadsför Svenska Kammarorkestern, Örebro Konserthus, egna produktioner, Mecenatskap och Barn & Unga-verksamheten.

Vem är du?

• Du har relevant eftergymnasial utbildning inom design/formgivning
• Du har naturligtvis professionell kunskapsnivå inom Adobe Illustrator, InDesign och Photoshop
• Erfarenhet av Microsoft Office-produkter
• En stark känsla för färg och form
• Förmåga att jobba parallellt med flera projekt och vana att arbeta mot deadlines
• Vana att ha direktkontakt med tryckerier och andra leverantörer
• Dina kunskaper i svenska och engelska är på professionell nivå i både tal och skrift
• Ditt arbetssätt är strukturerat och serviceinriktat med målgruppen som utgångspunkt
• Kunskap inom klassisk musik är meriterande
• Erfarenhet av arbete inom kultursektorn är meriterande

Som person är du glad, driven, kreativ och skapar ett positivt arbetsklimat med förmåga att arbeta tillsammans med andra såväl som självständigt.

Vad ska du göra?

Som grafisk formgivare arbetar du främst med produktion av markandsföringsmaterial men också med planering tillsammans med teamet, har kontakt med leverantörer och slutlevererar till tryck inom utsatt tid. Dina arbetsuppgifter är i huvudsak att ansvara för:

• Att producera mediaoberoende kommunikationsmaterial som t.ex. broschyrer, annonser, programblad, verksamhetsberättelse och presentationer som är mediaoberoende, du behärskar med andra ord att skriva ändamålsenlig text och göra annonser för print och digitalt, designuppdrag för broschyrer, rapporter, programblad, digitala- och printannonser med mera
• Layout/originalframställning text- och bildhantering
• Framtagning av kampanjmaterial tillsammans med kollegor
• Att producera målgruppsanpassat material och vara med och ta fram kampanjer med utgångspunkt från vår varumärkes- och kommunikationsplattform med hela kundresan i åtanke
• Att ta fram bild- och marknadsmaterial i linje med budskap och kampanjer
• Att producera informativt, engagerande och kreativt material för att nå uppsatta mål
• Att producera text och bildmaterial samt publicera det i sociala medier enligt plan
• Hemsidesuppdateringar av text-/bild, event och andra uppdateringar på hemsida, som exempelvis uppdatering av personalbilder, konserter är meriterande

Om verksamheten

Örebro Konserthus ska vara ett nav för regionens musikliv och erbjuda musikalisk genrebredd. Barn och unga har en självklar plats i konserthuset där möjlighet till samspel och möten ges i en musikalisk och tillåtande miljö. I konserthuset finns rum för allt från stora evenemang till konferenser och möten, mingel och föreläsningar. I husets entré finns en restaurang samt Foajén – en mångfacetterad scen med brett musikaliskt utbud i avslappnad miljö.

Organisationen består av 52 tillsvidareanställda varav 39 musiker och 13 inom administration. Därutöver samarbetar verksamheten med ett stort antal utövare inom konstnärlig sektor – frilansande musiker, tonsättare, skådespelare, filmfotografer, dansare, konstnärer med flera – samt med organisationer, föreningar, arrangörer, skolor, institutioner och företag.

Under 2019, innan pandemin, genomfördes 255 evenemang med närmare 85 000 besökare varav merparten i Örebro Konserthus, men även i regionen, nationellt och internationellt. Örebro Konserthus är en del av Kulturkvarteret i Örebro – en plats för föreningsliv och fria aktörer och med verksamheter som bibliotek, kulturskola, konsthall, estetiskt program och konserthus med professionell konsertverksamhet och symfonisk orkester.

Anställningen är vikariat på deltid, 30 % eller enligt överenskommelse, fram till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Arbetsplatsen är Örebro Konserthus.
Länsmusiken i Örebro AB eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansök

Mejla din ansökan med bifogat CV, personligt brev och relevanta arbetsprover senast den 2022-10-20 till info@orebrokonserthus.com
Märk ansökan med Vikariat grafisk formgivare i rubrikfältet. Observera: ansökan endast via mejl.
Notera att anställning sker löpande och urval kan göras innan sista ansökningsdatum.

För mer information om tjänsten kontakta:
Emily Öjdemark (Marknadschef) 019-766 62 23, emily.ojdemark@orebrokonserthus.com
Tina Sjögren (Facklig representant) 019-766-62 14, tina.sjogren@orebrokonserthus.com