Länsmusiken i Örebro AB är ett dotterbolag i Örebro kommuns koncern, Örebro Rådhus. Bolaget har till ändamål att erbjuda invånare i Örebro kommun och Örebro län professionell konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet samt vara en resurs för övrig musikverksamhet inom kommunen och länet. Verksamheten drivs från Örebro Konserthus där Svenska Kammarorkestern har sin hemvist och är flaggskeppet. Här finns möjligheter att påverka, växa och ta plats i ett mindre maskineri och det bjuds många tillfällen till intressanta och spännande upplever med musik, människor och möten. Våra värdeord är kvalitet, omtanke och mod.
Vi ser fram emot att träffa dig som med professionalism och glädje vill vidareutveckla och sätta Örebro Konserthus på kartan.
Sidan uppdateras senast 2022-09-26

Om tjänsten

Som producent arbetar du med planering, genomförande och efterarbete av Örebro Konserthus konsertverksamhet med fokus på musikalisk genrebredd. Du arbetar med produktionsbolag som hyr in sig i konserthuset, med producenter och arrangörer av professionell musikverksamhet och samarbetar med husets orkester. Du är underställd VD, ingår i ledningsgruppen vid behov och arbetar med producent barn och unga, med konstnärlig chef för Svenska Kammarorkestern, med scentekniker, marknadsavdelning, ekonomiavdelning och med konserthusets restauratör. En viktig del av arbetet är samverkan med andra producenter och arrangörer av professionell musikverksamhet och att nå nya målgrupper. Det lokala och regionala musiklivet är en nödvändig resurs och nätverksbyggande med dessa är en del av uppdraget. Örebro Konserthus erbjuder stora möjligheter till breddad verksamhet och du ska ta tillvara på den möjligheten och utveckla samverkan med Örebros övriga kulturella verksamheter.

Vem är du?

Du har flerårig branschvana, ett upparbetat kontaktnät med andra producenter och arrangörer inom kulturella och kreativa branscher samt dokumenterad erfarenhet av arbete som musikproducent och/eller arrangör. Du behärskar svenska språket i tal och skrift och har goda kunskaper i engelska. Du har goda datakunskaper och behärskar MS Office-paketet. Meriterande är erfarenhet av arbete med event, möten, festivaler och dylikt samt utbildning i säkerhet vid sceniskt arbete. Vi söker dig som kan arbetsleda dig själv och andra, samt har inställningen att det är gruppens resultat som räknas. Du behöver vara en god organisatör och kunna behålla lugnet under press. Vi ser gärna att du av andra beskrivs som dynamisk och vänlig och med en självklar förmåga att lösa logistiska och organisatoriska utmaningar.

Vad ska du göra?

Du ska leda produktionsgrupper och planera för levande musik på olika scener i konserthuset, ha kontakter och samverka med lokala, regionala och nationella aktörer, arbeta med avtal och kontraktskrivning, planera och samordna lokaler i aktuellt bokningssystem, samordna med restaurangen och med ekonomi och personal vid produktioner oavsett om de utförs i egen regi eller av externa arrangörer.

Om verksamheten

Örebro Konserthus är en del av Kulturkvarteret i Örebro – en plats för föreningsliv och fria aktörer och med verksamheter som bibliotek, kulturskola, konsthall, estetiskt program och konserthus med professionell konsertverksamhet inkluderat en symfonisk orkester.

Örebro Konserthus ska vara ett nav för regionens musikliv och erbjuda musikalisk genrebredd. Barn och unga har en självklar plats i konserthuset där möjlighet till samspel och möten ges i en musikalisk och tillåtande miljö. I konserthuset finns rum för allt från stora evenemang till konferenser och möten, mingel och föreläsningar. I husets entré finns en restaurang samt Foajén – en mångfacetterad scen med brett musikaliskt utbud i avslappnad miljö.

Organisationen består av 52 tillsvidareanställda varav 39 musiker och 13 inom administration. Därutöver samarbetar verksamheten med ett stort antal utövare inom konstnärlig sektor – frilansande musiker, tonsättare, skådespelare, filmfotografer, dansare, konstnärer med flera – samt med organisationer, föreningar, arrangörer, skolor, institutioner och företag.

Anställningen är tillsvidare och på heltid, med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Arbetstiden är oregelbunden och förlagd även till kvällar och helger. Arbetsplatsen är Örebro Konserthus.
Länsmusiken i Örebro AB eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansök

Mejla din ansökan med bifogat CV senast den 2022-10-14 till info@orebrokonserthus.com
Märk ansökan med Producent i rubrikfältet. Observera: ansökan endast via mejl.

För mer information om tjänsten kontakta:
Beryl Lunder (VD) 019-766 62 10, beryl.lunder@orebrokonserthus.com
Tina Sjögren (Facklig representant) 019-766-62 14, tina.sjogren@orebrokonserthus.com

Vi undanber oss all kontakt från telefonförsäljare.