Länsmusiken i Örebro AB är ett dotterbolag i Örebro kommuns koncern, Örebro Rådhus. Bolaget har till ändamål att erbjuda invånare i Örebro kommun och Örebro län professionell konsertverksamhet av hög konstnärlig kvalitet samt vara en resurs för övrig musikverksamhet inom kommunen och länet. Verksamheten drivs från Örebro Konserthus där Svenska Kammarorkestern har sin hemvist och är flaggskeppet. Här finns möjligeter att påverka, växa och ta plats i ett mindre maskineri och det bjuds många tillfällen till intressanta och spännande upplever med musik, människor och möten. Våra värdeord är kvalitet, omtanke och mod.

Vi ser fram emot att träffa dig som med professionalism och glädje vill vidareutveckla och sätta Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus på kartan.

Om tjänsten

Som scentekniker på Örebro konserthus arbetar du med föreställningstekniskt arbete. Arbetet är främst inriktat på det sceniska med fokus på ljudteknik, men tjänsten är bred och inkluderar även annat arbete i enlighet med den verksamhet som bedrivs. Du arbetar med produktioner arrangerade av Länsmusiken i Örebro, men även med gästspel, uthyrningar samt större möten. Du medverkar vid dukning och avdukning av scenen samt övrigt tekniskt arbete med flera inblandade, vilket betyder att du kan bli arbetsledd av en kollega. Du ska kunna koordinera allt tekniskt arbete för tilldelade projekt och arbetsleda de som arbetar i projektet.

Du samarbetar med produktionschef, konstnärlig chef, utvecklingsledare barn och unga, orkestermanager, event- och möteskoordinator, podieinspicient samt med teknisk personal. Du rapporterar till och är direkt underställd produktionschef.

Vem är du?

För tjänsten krävs slutförd gymnasieutbildning, dokumenterad flerårig erfarenhet av scentekniskt arbete samt att du har B-körkort. Arbetet består av praktiskt arbete och arbetsuppgifter som kräver god fysik. Du ska behärska svenska språket i tal och skrift och ha goda kunskaper i engelska. Du ska ha goda datakunskaper och behärska MS Office-paketet. Meriterande är erfarenhet av teknisk arbetsledning och koordinering, erfarenhet av arbete med event, möten, festivaler och dylikt samt utbildning i säkerhet och arbetsmiljö för scenkonsten. Vi söker dig som kan arbetsleda dig själv och andra, samt har inställningen att det är gruppens resultat som räknas. Du behöver vara en god organisatör och kunna behålla lugnet under press. Vi ser gärna att du av andra beskrivs som praktisk, serviceinriktad, flexibel och med en självklar förmåga att lösa logistiska utmaningar.

Anställningen är tillsvidare och på heltid, med tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. Arbetstiden är oregelbunden och förlagd även till kvällar och helger.
Länsmusiken i Örebro AB eftersträvar en jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Om verksamheten

Örebro Konserthus är en del av Kulturkvarteret i Örebro – en plats för föreningsliv och fria aktörer och med verksamheter som bibliotek, kulturskola, konsthall, estetiskt program och konserthus med professionell konsertverksamhet och symfonisk orkester.
Örebro Konserthus ska vara ett nav för regionens musikliv och erbjuda musikalisk genrebredd. Barn och unga har en självklar plats i konserthuset där möjlighet till samspel och möten ges i en musikalisk och tillåtande miljö. I konserthuset finns rum för allt från stora evenemang till konferenser och möten, mingel och föreläsningar. I husets entré finns en restaurang samt Foajén – en mångfacetterad scen med brett musikaliskt utbud i avslappnad miljö.

Organisationen består av 52 tillsvidareanställda varav 39 musiker och 13 inom administration. Därutöver samarbetar verksamheten med ett stort antal utövare inom konstnärlig sektor – frilansande musiker, tonsättare, skådespelare, filmfotografer, dansare, konstnärer med flera – samt med organisationer, föreningar, arrangörer, skolor, institutioner och företag.
Under 2019 genomfördes 255 evenemang med närmare 85 000 besökare varav merparten i Örebro Konserthus, men även i regionen, nationellt och internationellt. Under pandemiåret 2020 har 84 evenemang genomförts med drygt 77 000 besökare/visningar till såväl fysiska som streamade konserter och föreställningar.

Ansökan

För mer information om tjänsten kontakta:
Beryl Lunder (VD) 019-766 62 10, beryl.lunder@orebrokonserthus.com
Daniom Michel (Produktionschef) 019-766 62 50, daniom.michael@orebrokonserthus.com
Mejla din ansökan med bifogat CV senast den 7 januari 2022 till info@orebrokonserthus.com
Märk ansökan med Scentekniker i rubrikfältet. Observera: ansökan endast via mejl.

Vi undanber oss all kontakt från telefonförsäljare.

Sidan uppdaterades senast 2021-11-25