Hoppa till huvudinnehållet

Aktiviteter för skolklass i världsklass

Våra upplevelser kan ni bara få hos oss. Mycket av det som händer i huset är kopplat till Kammarorkestern och det vill vi dela med oss av.

Närbild på två korslagda fötter i vita tygskor. Bredvid ligger en trumpet.

Illusionistens Assistent

Orkestern är redo. Assistenten hälsar välkommen men Illusionisten saknas. Ska han komma till den magiska föreställningen? Publiken väntar. Dirigenten och assistenten väntar. Vad ska de göra? Under deras väntan växer magi fram. Är Illusionisten verkligen den enda som är magisk och kan trolla?

Kalle Nilsson vägleder oss på en magisk resa genom teaterkonst byggd på musik, kroppspråk och trolleri. Den handlar om självförtroende och visar att allt är möjligt bara vi själva vågar tro det.

För musiken står dirigent Christoffer Nobin och Svenska Kammarorkestern. De framför bland annat Brahms, Bach, Bartók, Offenbach och Wagner.

Gäller för årskurs 3-5. Föreställningarna sker vecka 39.

Intresserad av att boka plats för en skolklass? Kontakta då jenny.tallen@lansteatern.se på Örebro Länsteater.

Skolkonserter för både stora och små

Tanken med våra skolkonserter är att inspirera och komplettera skolans musikundervisning. Varje termin bjuder vi in till konserter med fri entré för hela länets skolungdomar. Håll utkik här efter kommande föreställningar.

En liten flicka med rosa kattöron ropar in i ett valthorn. En man har örat mot munstycket, han ser förvånad ut.

Nyhetsbrev

Vill du ha första tjing på bokning? Och veta allt om vad som händer för skolklasser på konserthuset? Prenumerera på vårt nyhetsbrev för pedagoger.

Ladda ner lektionsmaterial

Till flera av våra konserter har vi tagit fram material som ni kan ha som förberedelse eller uppföljning av ert konsertbesök. Här hittar du lektionsmaterial till våra skolproduktioner.