Hoppa till huvudinnehållet

Aktiviteter för skolklass i världsklass

Ta med hela klassen på konsert. Upplev en repetition med Svenska Kammarorkestern på riktigt nära håll. Gå en rund­vandring i nya konserthuset. Möt musikerna! Eller var med i vårt unika projekt där ett par klasser får tonsätta ett helt eget stycke tillsammans med Svenska Kammarorkestern.

Skolkonserter för både stora och små

Tanken med våra skolkonserter är att inspirera och komplettera skolans musikundervisning. Varje termin bjuder vi in till konserter med fri entré för hela länets skolungdomar.

I september kommer Pettson och Findus tillbaka med sin sångglada föreställning, och i november möter vi julen i - Det är ju trots allt jul- SkRiKa

Boka platser till Pettson och Findus

Boka platser till Det är ju trots allt jul- SkRiKa

 

Närbild på två korslagda fötter i vita tygskor. Bredvid ligger en trumpet.

Besök oss Mitt i musiken

Häng med Svenska Kammarorkestern en vanlig dag på jobbet. En toppengrej för dig som vill prata mer om musik och instrument med din klass.

Efter en kort samling, då vi berättar om kammarorkesterns utveckling och historia, sitter vi med på scenen när de repeterar. Eftersom det är en helt vanlig repetition kan ni få uppleva allt från långa musikstycken till att musiken stoppas och börjar om igen. Vilken musik ni får höra beror på veckans repertoar och dirigent.

Varje grupp är som mest 30 till 35 personer, men självklart kan den vara mindre om ni till exempel kommer från en förskola. Vanligtvis tar besöket 30 till 40 minuter, men längden går att anpassa efter era önskemål. Mitt i musiken är helt kostnadsfritt.

Förboka Mitt i musiken genom att kontakta Christian Lund.

En liten flicka med rosa kattöron ropar in i ett valthorn. En man har örat mot munstycket, han ser förvånad ut.

Nyhetsbrev

Vill du ha första tjing på bokning? Och veta allt om vad som händer för skolklasser på konserthuset? Prenumerera på vårt nyhetsbrev för pedagoger.

Ladda ner lektionsmaterial

Till flera av våra konserter har vi tagit fram material som ni kan ha som förberedelse eller uppföljning av ert konsertbesök. Här hittar du lektionsmaterial till våra skolproduktioner.