”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild, form, drama, rörelse, sång, musik och dans."
Lpfö 18, s.9

Måla med Svenska Kammarorkestern

Med den här filmen vill vi ge barn på förskolan möjlighet att uppleva klassisk musik genom måleri och utforska färg och form.

Vi har tagit fram exempel på samlingar där barnen ges möjlighet att fördjupa förhållandet till känslor, fantasi och måleri i litet och stort format.

Förhåll er fritt till materialet och se det som en inspiration. Det viktiga är att barnen får uppleva musik och måleri på ett lustfyllt sätt!

Svenska Kammarorkestern har spelat in över 80 st skivor, varav många finns tillgängliga på Spotify. Till materialet följer spellistan ”Måla med Svenska Kammarorkestern” där du som pedagog kan utforska orkesterns rika repertoar.

Information

Biljettkassan har öppet två timmar före kvällsevenemang. För biljettköp övrig tid hänvisar vi till Kulturkvarterets biljettkassa på Fabriksgatan 4 (Se deras hemsida här)

Besök oss

Örebro Konserthus
Fabriksgatan 2 A
702 10 Örebro

Se på karta

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och torsdag kl 10.00 – 12.00