Barn & Unga

För barnfamiljen

Bebisrytmik

En kreativ, lekfull och rofylld stund för dig och din bebis.

I en liten grupp får ni tillsammans uppleva musiken på nära håll. Med sång, rörelse och instrument introduceras barnsånger, ramsor och melodier ur den klassiska musiken. Samlingarna leds av rytmikpedagog Maria Brengesjö. Ge er en stund tillsammans, mitt i musiken.

Foajén är öppen 30 minuter innan rytmikstunden så att du och ditt barn i lugn och ro kan bekanta er med lokalen, sitta ner en stund med en kopp kaffe, kanske prata med någon du aldrig träffat förut eller hinna byta en blöja.

Barnens Foajé

Färgsprakande musikföreställningar för barn i förskoleåldern och deras vuxna.

I Barnens Foajé är ingen fredag den andra lik. Vad sägs om en känslostark stråkkvartett, en virvlande rytmikföreställning eller en svängig allsångskonsert? I musikens värld kan allting hända!

Foajén öppnar 30 minuter innan föreställningen. Vi rullar ut våra mjuka mattor framför scenen så att ni i publiken kommer nära, känner er fria och både kan sitta, stå eller dansa. Det finns även stolar lite längre bak om du hellre vill sitta där.

Bebiskonsert med Svenska Kammarorkestern

En konsert för dig och ditt lilla barn.

Med orkesterinstrument, bilder, ljus och rekvisita presenteras musiken i en varm och välkomnande atmosfär. Ni får höra många välkända barnsånger men också stycken ur den klassiska repertoaren. Kom var med och sjung och njut av musiken tillsammans! Konserten leds av Maria Brengesjö.

Konsertsalen är öppen 20 minuter innan konsertstart så att ni i lugn och ro kan hitta er en bra plats och bekanta er med lokalen. Det är fri placering. Har du möjlighet så lämna gärna barnvagnen hemma, så blir det inte så trångt i foajén.

Bebisskiva

Min lilla stora kärlek

”Min lilla stora kärlek” består av musik från konserterna men också av nyskrivna sånger. Vi önskar att det blir orkestermusik att leva med i vardagen och att sångerna ger trygghet, väcker nyfikenhet och inspirerar till dans, lek och närhet.

Klicka här för att lyssna på skivan

Föreställningar

Kontaktperson för Barn & Unga

Maria Brengesjö

Utvecklingsledare Barn och Unga

019-766 62 15
070-970 20 47
maria.brengesjo@orebrokonserthus.com

Information

Från och med 2021-12-01 krävs vaccinationsbevis.
Läs mer här!

Biljettkassan har för närvarande stängt dagtid men öppnar en timme innan kvällsevenemang.

Besök oss

Örebro Konserthus
Fabriksgatan 2 B
702 10 Örebro

Se på karta

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och Torsdag kl 10.00 – 12.00