Bra att veta

Inför ditt besök

Välkommen till Örebro Konserthus. Här har vi samlat information om sådant som kan vara bra att känna till inför ditt konsertbesök.

Om biljetter

Du kan köpa lösbiljetter i konserthusets biljettkassa, via vår hemsida samt via Ticketmaster.

Öppettider för biljettkassa och telefon hittar du här

Pressbiljetter

Kontakta info@orebrokonserthus.com för förfrågan om pressbiljetter till konserter arrangerade av Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus. Vid konserter arrangerade av extern arrangör, kontakta denne. Vilken arrangören är framgår under respektive evenemang.

Tillgänglighet

Örebro Konserthus besöksadress är Fabriksgatan 2 A. Taxibilar kan stanna i anslutning till huvudentrén. Busshållsplats med hållplats ”Konserthuset” finns på Fabriksgatan 2.

Parkering i Parkeringshus finns på Ågatan 4 och Nygatan 10.

Huvudentrén har en ytterdörr försedd med elektrisk öppning och ligger på Fabriksgatan mot Vasabron.

Konserthuset består av flera våningsplan. Garderob och biljettkassa ligger på plan 1, som är i markplan. Konsertsalen ligger på plan 2 och balkong på plan 3. Båda våningsplanen går att nå via hiss som finns i foajén.

Det finns fyra rullstolsplatser på plan 2 i konsertlokalen. Du når dem via hiss som finns i foajén på plan 1. En av dörrarna in till konsertsalen är försedd med elektrisk öppning. Bokning av rullstolsplats görs via telefon 0771-70 70 70 alt. 019-766 62 00 och därefter knappval biljetter #1.

Toalett för rörelsehindrade finns i foajén på plan 1, samt i Repsalen på plan 2.

Hörselslinga

Konsertsalens parkett är utrustad med hörslinga. Hörslingan fungerar även på delar av balkong men vi rekommenderar att boka biljett på parkett.

Repsalen och Behrnsalen, som nyttjas som publika ytor samt konferenslokal, är utrustade med hörslinga.

Syn- eller teckentolkning

För syn-eller teckentolkning, vänligen kontakta oss Jonas Bertilsson via telefon 019-766 62 00.

Brand

Vid brand aktiveras utrymningslarm, som blinkar och avger larmsignal. Utrymningsvägar finns utmärkta. Vid varje konsert finns alltid ett antal konsertvärdar på plats i konserthuset för att bistå med information och service.

Ingångar och garderob

Vilken ingång du ska ta till konsertsalen står på din biljett. Garderoben är belägen i foajén på markplan. Vid evenemang i konsertsalen är det inte tillåtet att ta med ytterkläder in i salen, vi erbjuder då bevakad garderob till en kostnad av 30 kronor per person. Vid evenemang på restaurangscenen erbjuds obevakad garderob.

Om du har glömt något klädesplagg eller något annat – ring oss på 019-766 62 00 alternativt maila oss på info@orebrokonserthus.com.

Restaurang & bar

Restaurang och bar är belägen i foajén på markplan, och erbjuder vällagad mat och ett brett utbud av drycker samt snacks och mindre tilltugg i samband med konserter och evenemang.

Fotografering och mobiltelefoner

Fotografering under konserterna är inte tillåtet, om du inte har särskilt tillstånd. Kontakta biljettkassan om du representerar press eller annan media. Stäng av din mobiltelefon helt under konserterna, annars kan den störa teknisk utrustning som till exempel hörslingorna i lokalen.

Om Svenska Kammarorkesterns abonnemang

Boka abonnemang till Svenska Kammarorkesterns konsertserier på webben eller hör av dig till abonnentservice.

Abonnentservice når du på 019-766 62 21 måndagar–torsdag klockan 10.00–12.00. Du kan även boka abonnemang genom att mejla abonnent@orebrokonserthus.com.

Konsertintroduktion

Nyfiken på musiken? Inför konserter med Svenska Kammarorkestern kan du lyssna på en konsertintroduktion. Den ingår i biljettpriset och börjar en timme innan varje konsert i Serie Blå och Serie Röd.

Rabatter på Svenska Kammarorkesterns konserter

Ungdomar upp till 25 år och studenter får rabatt på Svenska Kammarorkesterns konserter. Studentrabatten går att få var du än köper din biljett. Grupper på tio personer eller fler har möjlighet att erhålla ett bättre pris, hör av dig till oss för prisuppgift.

Observera att rabatter och erbjudanden inte kan kombineras.

Övrigt

Under vissa konserter, främst under konserter som inte genomförs av Svenska Kammarorkestern, kan det förekomma användande av starkt blinkande ljus. Kontakta oss för information om vad som gäller för den konsert du planerar att besöka.

Vid besök hos oss undvik gärna att använda stark parfym.

Kontaktperson

Jonas Bertilsson

Kund- och biljettkoordinator, Bokningsansvarig publika evenemang

019-766 62 21
070-259 18 29

jonas.bertilsson@orebrokonserthus.com

Information

Biljettkassan har öppet två timmar före kvällsevenemang. För biljettköp övrig tid hänvisar vi till Kulturkvarterets biljettkassa på Fabriksgatan 4 (Se deras hemsida här)

Besök oss

Örebro Konserthus
Fabriksgatan 2 A
702 10 Örebro

Se på karta

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och torsdag kl 10.00 – 12.00