Inför ditt besök

Välkommen till Örebro Konserthus. Här har vi samlat information om sådant som kan vara bra att känna till inför ditt konsertbesök. Biljetter till alla evenemang på Örebro Konserthus säljs på följande sätt:

  • Här på hemsidan under Evenemang & biljetter
  • Biljettkassan på Kulturkvarteret, Fabriksgatan 4 (se öppettider här)
  • I vår biljettkassa på Örebro Konserthus som öppnar 2 timmar innan kvällsevenemang

Tillgänglighet

Örebro Konserthus besöksadress är Fabriksgatan 2 A. Taxibilar kan stanna i anslutning till huvudentrén. Busshållsplats med hållplats ”Konserthuset” finns på Fabriksgatan 2.

Parkering i Parkeringshus finns på Ågatan 4 och Nygatan 10.

Huvudentrén har en ytterdörr försedd med elektrisk öppning och ligger på Fabriksgatan mot Vasabron.

Konserthuset består av flera våningsplan. Garderob och biljettkassa ligger på plan 1, som är i markplan. Konsertsalen ligger på plan 2 och balkong på plan 3. Båda våningsplanen går att nå via hiss som finns i foajén.

Det finns fyra rullstolsplatser på plan 2 i konsertlokalen. Du når dem via hiss som finns i foajén på plan 1. En av dörrarna in till konsertsalen är försedd med elektrisk öppning. Bokning av rullstolsplats görs via telefon 0771-70 70 70 alt. 019-766 62 00 och därefter knappval biljetter #1.

Toalett för rörelsehindrade finns i foajén på plan 1, samt i Repsalen på plan 2.

Fotografering och mobiltelefoner

Fotografering under konserterna är inte tillåtet, om du inte har särskilt tillstånd. Kontakta biljettkassan om du representerar press eller annan media. Stäng av din mobiltelefon helt under konserterna, annars kan den störa teknisk utrustning som till exempel hörslingorna i lokalen.

Pressbiljetter

Kontakta info@orebrokonserthus.com för förfrågan om pressbiljetter till konserter arrangerade av Svenska Kammarorkestern och Örebro Konserthus. Vid konserter arrangerade av extern arrangör, kontakta denne. Vilken arrangören är framgår under respektive evenemang.

Vanliga frågor och svar (FAQ)

Biljetter

– Finns det biljetter kvar?
Det ser du enklast genom att trycka på KÖP BILJETT-knappen vid respektive evenemang. Du kommer då till events sida på Ticketmaster, där du enklast köper dina biljetter. Dina biljetter återfinns sedan i Ticketmasters app, samt via din e-post. Har du inget konto på Ticketmaster är det enkelt att skaffa, tryck här för mer information.
Kan jag återlösa min biljett om konserten flyttas eller ställs in?
Om evenemanget av någon anledning flyttas eller ställs in,så skickas information om vad som gäller till samtliga biljettinnehavare till den e-post som användes i samband med köpet. Oftast erbjuds återlösen under en begränsad period, men ibland erbjuder inte arrangören/arenan återköp. I Kund & köpvillkoren står det att köpt biljett gäller. Vid återlösen återbetalas inte serviceavgiften.

– Hur bokar jag plats för rullstol?
Örebro Konserthus har 4 tillgänglighetsanpassade platser, för exempelvis rullstol, och dessa kan bokas på vardagar via telefon med Ticketmaster 0771 70 70 70, dagligen i biljettkassan på Kulturkvarteret i Örebro samt på telefon 019 766 62 00 (tisdagar och torsdagar 10.00-12.00)

– Vad gäller för ledsagare/medföljare?
Ledsagare/medföljare betalar ordinarie pris. Denna biljettyp kan bara bokas i samband med biljettköp av tillgänglighetsanpassad plats. Kvitto som kan användas för att begära ersättning av sin arbetsgivare erhålls vid betalning.

Tider

– När öppnar Örebro Konserthus?
Konserthuset öppnar vanligtvis två timmar innan evenemangsstart. Restaurang och café öppnar oftast två timmar innan evenemangsstart, men avvikelser förekommer. För aktuella öppettider, se respektive konsert i vårt kalendarie.

– Finns det garderob?
I publikfoajén finns det både en bemannad bevakad garderob. Garderoben öppnar två timmar innan evenemangsstart. Det är obligatoriskt att hänga av sig ytterkläder vid konsertbesök. Av säkerhetsskäl är det inte tillåtet att ta in ytterkläder i konsertsalen.

– När ska jag vara på plats?
Kom i god tid till evenemanget! Alla evenemang i Örebro Konserthus startar på angiven tid. Det kan vara svårt att hitta parkering, det kan bildas kö både in till konserthuset, att visa biljett och garderob. En rekommendation är att vara på plats senast 30 minuter innan evenemanget startar.

Du som köpt biljett har eget ansvar att hålla dig uppdaterad om förändringar kring det evenemang du skall gå på. Aktuell information finns på konserthusets hemsida websida. Vid övriga frågor, kontakta Örebro Konserthus biljettkassa, öppettider.

Övrigt

– Hur bokar jag bord i restaurangen?
Bordsbokning kan göras via Kulturbistrons hemsida samt via telefon. Bordsbokning via hemsidan Foajén | Restaurang & Bar | Örebro Konserthus | Boka bord (kulturbistron.se) eller via mejl foajen@kulturbistron.se eller via telefon Telefon: 019 – 766 62 00. Telefontider mån-fre: 14:00-16:00

– Var finns det parkering?
Närmast parkering finns i Behrns Parkeringsgarage på Nygatan 12.

– Var finns det toaletter?
Toaletter finns vid garderoben på entréplan. I Foajén så finns det en RWC-toalett.

– Får jag ta med ytterkläder eller väska in i salongen?
På grund av säkerhetsregler för utrymning kan du inte ta med jacka/rock eller större/skrymmande kläder/accessoarer in i Konsertsalen. Örebro Konserthus har en bemannad garderob som drivs av Kulturbistron. För att köpa garderobsbiljett till dem bemannade garderoben gör du det enklast i samband med köp av biljetten, men det går även att betala direkt i garderoben.

– Finns det hörslinga?
Det finns hörslingor i Konsertsalen. Använd T-läge.

– Får jag fota/filma under konserten?
Vänligen tänk på att fotografering, filmning eller ljudupptagning under pågående konsert kan vara störande för andra konsertbesökare och är inte att rekommendera. På vissa evenemang råder det strikt bild- och ljudupptagningsförbud. Tänk även på att slå av din mobiltelefon, eller sätt den på ljudlös. Slå gärna på din mobiltelefon först EFTER konserten.

– Parfym och starka dofter?
Tänk på att stark parfym och hårspray kan vara mycket besvärande för allergiker.
Får jag ta med dryck in Konsertsalen?
Mat och dryck är inte tillåtet att ta med in i Konsertsalen

– Vad händer om jag kommer för sent?
Vänd dig till våra publikvärdar. De hjälper dig in så snart det går, till en plats där din ankomst stör så lite som möjligt. Det är alltså inte säkert att du får sitta på din bokade plats. Vid konsert med Svenska Kammarorkestern kan publikvärdarna inte släppa in dig förrän det är applåd efter avslutat stycke/verk.

Övrigt

Under vissa konserter, främst under konserter som inte genomförs av Svenska Kammarorkestern, kan det förekomma användande av starkt blinkande ljus. Kontakta oss för information om vad som gäller för den konsert du planerar att besöka.

Vid besök hos oss undvik gärna att använda stark parfym.

Kontaktperson

Jonas Bertilsson

Kund- och biljettkoordinator, Bokningsansvarig publika evenemang

019-766 62 21
070-259 18 29

jonas.bertilsson@orebrokonserthus.com

Information

Biljettkassan har öppet två timmar före kvällsevenemang. För biljettköp övrig tid hänvisar vi till Kulturkvarterets biljettkassa på Fabriksgatan 4 (Se deras hemsida här)

Besök oss

Örebro Konserthus
Fabriksgatan 2 A
702 10 Örebro

Se på karta

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och torsdag kl 10.00 – 12.00