Barn & Unga

Aktiviteter för skolklasser med Svenska Kammarorkestern

Vårt skolutbud och upplevelser kan ni bara få hos oss. Mycket av det som händer i huset är kopplat till Svenska Kammarorkestern och det vill vi dela med oss av.

Svenska Kammarorkestern och Lerbäcks Teater

Emils Jul

Ett kärt återseende när succéföreställningen Emils Jul är tillbaka på scenen med Svenska Kammarorkestern och Lerbäcks Teater för åk 1-4.

Läs mer och boka plats här

Svenska Kammarorkestern och Karolinska Gymnasiet

SkRiKa 2022

Karolinska gymnasiets musikesteter följer upptrampade stigar, banar nya vägar och lämnar avtryck tillsammans med Svenska Kammarorkestern i årets SkRika-konsert SPÅR.

Läs mer och boka plats här

Sjung med

Pettson och Findus

En fartfylld och rolig föreställning fylld med sång och musik med Sven Hedman, Fanny Wistrand och Svenska Kammarorkestern för barn 5 år – årskurs 2.

Läs mer och boka plats här

Svenska Kammarorkestern

Möt musikerna

Hur ser en musikers vardag ut? Vad händer bakom scenkulisserna? I en serie kortfilmer med personliga och nära porträtt möter du musiker ur Svenska Kammarorkestern.

Se filmerna här

Projekt

SkRiKa 2020

Sex elever från Karolinska Gymnasiet komponerade och arrangerade stycken för Svenska Kammarorkestern. Musiken spelades in som del av SkRiKa 2020. Klicka här för att höra musiken och se intervjuer.

Projekt

Dansa med Svenska Kammarorkestern

Vi har tagit fram en film och handledningsmaterial för att inspirera förskolebarn att uppleva klassisk musik genom dans och utforska sin egen rörelseförmåga och uttryck. Klicka här för Dansa med Svenska Kammarorkestern.

Projekt

Måla med Svenska Kammarorkestern

Med den här filmen vill vi ge barn på förskolan möjlighet att uppleva klassisk musik genom måleri och utforska färg och form. Klicka här för Måla med Svenska Kammarorkestern.

Nyhetsbrev för pedagoger och skola

Kontakt för skolutbud

Maria Brengesjö

Utvecklingsledare Barn och Unga

019-766 62 15
070-970 20 47
maria.brengesjo@orebrokonserthus.com

Information

Biljettkassan har öppet en timme före evenemang. För biljettköp övrig tid hänvisar vi till Kulturkvarterets biljettkassa på Fabriksgatan 4.

Besök oss

Örebro Konserthus
Fabriksgatan 2 A
702 10 Örebro

Se på karta

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och torsdag kl 10.00 – 12.00