Mikaeli Kammarkör och Drottningholms Barockensemble

BACH: Mässa i h-moll

Konsertsalen
150 - 350 kronor
lördag 18 mars kl 18:00
 • Datum

  lördag 18 mars kl 18:00

 • Plats

  Konsertsalen

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Längd

  120 min - ingen paus

 • Platser

  Numrerade sittplatser

Mikaeli kammarkör är en Stockholmsbaserad kör med en bred och avancerad repertoar. Kören består av 32 erfarna sångare och leds sedan starten 1970 av Anders Eby, professor emeritus i kördirigering, och internationellt verksam dirigent och pedagog.

Passionen för svensk körmusik har lett till ett stort antal uruppföranden, beställningsverk och personliga relationer till våra största körtonsättare. Kören och dess dirigent när också ett intresse för historisk musik som bidragit till en stor bredd i repertoaren; publiken har bjudits lyssna på allt ifrån kvinnliga 1800-talstonsättare till renässanspolyfoni.

Körens samarbete med svenska orkestrar och solister har genom åren varit omfattande och djupt. Mikaeli kammarkör har medverkat på tjugotalet skivinspelningar, radiosändningar samt konserter och uppsättningar på Stockholms största scener.

I en strävan att föra sin tradition vidare har kören också under många år arrangerat workshops och masterclasses med unga dirigenter.

Under sina 50 verksamma år har kören varit en institution i svenskt körliv. Sedan juli 2018 verkar Mikaeli kammarkör som en fristående konstnärlig grupp.

”Vi är glada att återigen få samarbeta med Drottningholmarna – det känns både tryggt och inspirerande! Vi gläds också åt att få samarbeta med en solistkvartett av yppersta klass – Camilla Tilling, Ann Hallenberg, Leif Aruhn-Solén och Arvid Eriksson.” Säger dirigent Anders Eby.

Vi hoppas och tror att det skall bli en oförglömlig musikupplevelse!

 

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten. Boka bord på kulturbistron.se/foajen.