Svenska Kammarorkestern | Serie Grön

Brahms Fyra

Konsertsalen
170 - 390 kronor
onsdag 20 mars kl 18:00
 • Datum

  onsdag 20 mars kl 18:00

 • Plats

  Konsertsalen

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Platser

  Numrerade sittplatser

 • Arrangörer

  Svenska Kammarorkestern, Örebro Konserthus

Brahms fjärde symfoni är en blick långt, långt in i universums djupaste rum, en överväldigande musikalisk resa, som löper hela känsloregistret ut och inte lämnar någon oberörd. Med denna musik nådde Brahms kulmen av sitt skapande och det var också det sista av sina verk som han fick höra live då han, dödssjuk i cancer, besökte en konsert där verket blev framfört i Wien. När publiken såg honom brast den ut i bedövande applåder och han stod där med tårarna rinnande nedför sina kinder, som i ett farväl.

Program

Johannes Brahms
Symfoni nr 4 i e-moll, op 98 ca 42 min

Konserten håller på i ca 50 minuter.

Medverkande

Martin Fröst dirigent
Svenska Kammarorkestern

Serie Grön

Konserten ingår i den Gröna Serien. Bli abonnent och få fem konserter till samt flera förmåner såsom bättre pris. Läs mer här!

Klassisk After Work

Klassisk AW är ett perfekt tillfälle att ta med dig vänner och kollegor och komma till Konserthuset. Från 16.00 öppnas portarna och ni kommer för att avnjuta något gott att dricka och varför inte en lyxig tapas. Två timmar senare, klockan 18.00, efter snack, mingel och skratt tillsammans drar en förstklassig konsert igång med Svenska Kammarorkestern. Konserten är klar i tid perfekt för att hinna hem och äta middag!

Boka bord i Foajén på kulturbistron.se/foajen.