Joel Alme

Foajén
330 kronor
fredag 30 september 2022 kl 22:00
 • Datum

  fredag 30 september 2022 kl 22:00

 • Plats

  Foajén

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Platser

  Ståplatser

 • Arrangörer

  Örebro Konserthus, Wärlegård Media, Kexx Kultur

Joel Alme är tillbaka – ny musik idag och turné till hösten

Joel Alme är tillbaka med singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt” – nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” kommer 7 oktober. Samtidigt är det nu klart att det blir en efterlängtad turné till hösten. Dörrarna öppnas 20.00 och Alme går på scenen i Örebro Konserthus klockan 22.00.

Klangfull, melankolisk och melodisk folkrock som den bara kan låta i händerna på Joel Alme. ”Ge mig nåt som ger mig nåt” är första smakprovet från det nya albumet ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt” som släpps 7 oktober.

Joel Alme om låten:
– Vi brukade ofta spela ’That Summer Feeling’ av Jonathan Richman med mitt första band för typ 20 år sen. Älskar den låten men det är nog först nu jag fattar den, man måste ju ha skaffat sig lite minnen innan dom kan börja jaga en. Den här låten handlar om just det och att säga hejdå till en värld som aldrig mer kommer tillbaka men vara glad att den ändå har funnits.

Efter tre engelskspråkiga och två svenskspråkiga skivor släpper Joel Alme den 7 oktober sitt sjätte album ”Sköt er själva så sköter jag inte mitt”. Under sommaren följer Alme med som support på Lars Winnerbäcks stora utomhusarenaturné över hela Sverige och i höst väntar en turné.

Precis som på föregångarna har han spelat in med producenten Mattias Glavå. Först ut från skivan är den bitterljuvt återblickande singeln ”Ge mig nåt som ger mig nåt”.

Om Joel Alme

Född och uppvuxen i Göteborg. Skrev 2009 IFK Göteborgs nya inmarschsång, ”Snart skiner Poseidon”, som ersatt den tidigare ”Heja Blåvitt”. Joel har varit medlem i bandet Spring in Paris och spelat bas i Hästpojken. Debutalbumet ”Master of Cermonies” släpptes 2008.

Album
2008 – Master of Cermonies
2010 – Waiting for the Bells
2012 – A Tender Trap
2015 – Flyktligan.

Tider

kl 20.00 – DJ: Klubb MONO
kl 21.00 – Arvid Nero
kl 22.00 – Joel Alme
kl 00.00 – Dörrar stänger

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten. Boka bord på kulturbistron.se/foajen.