Klubb Efterslag

Johannes Räihä + Felicia Takman

fredag 22 december kl 21:00
  • Datum

    fredag 22 december kl 21:00

Hemvändarkväll med Klubb Efterslag! Live: Johannes Räihä + Felicia Takman. Det kommer bli ren och skär popmagi i Foajén på Örebro Konserthus. Håll utkik, snart släpper vi Dj´s och massa annat skoj.

Johannes Räihä

Örebro-sonen Johannes Räihä gjorde entre på den Svenska musikscenen 2018 med debut-EP:n ”Den varmaste kontinenten”, som bland annat innehöll Närkes inofficiella nationalanthem ”Sjöarna i Idaho”.

2021 släpptes hans debutalbum ”Om jag bara kunde bli naiv igen” och hyllades stort av en enad kritikerkår. GAFFA menade på att Johannes Räihä har ett ”personligt intryck som smittar av sig”, HYMN fyllde i med orden ”Fullbordar ett sympatiskt porträtt av den generation som fastnat i bubblan mellan sprudlande ungdomsdagar och borstat vuxenliv”.

Johannes Räihäs musikaliska uttryck kännetecknas av en rå avtäckning ärliga känsloyttringar där varje rad är ett innerligt utforskande av av den mänskliga erfarenheten, en ärlig bikt. I kombination med vemodigt Sverigefinskt emopop-sound levererar hans musik en bitterljuv melankolisk harmoni som lämnar ett stort avtryck i lyssnarnas hjärtan.

I november är Johannes Räihä aktuell med en ny EP vid namn ”Ömsom vin, ömsom panik”.

Felicia Takman

Felicia Takmans framfart i den svenska popvärlden har varit svår att missa. Hon har nominerats både till P3 Guld och Grammis som ”Årets Nykomling” för hennes hyllade debutalbum ”Alla gör slut”. Albumet rankades av Jan Gradvall som det femte bästa albumet på svenska under 2021. Han skrev också att Felicia ”kliver med detta album fram som en av Sveriges bästa popartister”. Tillsammans med sitt band är det nu dags för henne att ge sig ut på vägarna igen, och det kommer bjudas på energi, känslor och medryckande musik i ren Takman-anda!

Efter senaste EP-släppet ”En basic bitch, inget nytt, men fan ändå, ganska snygg” som kom hösten 2022 och som bjöd på ett nytt, experimentellt sound, har vi under året fått ta del av ett flertal singelsläpp som spelats varma på sommarens turnéstopp runtom i landet och som återigen visat att Felicia Takmans personliga texter är en stor del av hennes artisteri. De präglas av efterfestromantik med lekfulla iakttagelser där hon tonsätter det som annars hade passerat som vardagliga bagateller. Sommaren 2020 debuterade Felicia med singeln ”Ditt Problem” och har under de senaste åren haft flera A-listade singlar på P3, sålt guld med superhiten ”Dunka Dumma Hjärta Dunka” och precis avslutat sin andra sommarturné med spelningar på bland annat Gröna Lund.

Foto på Felicia Takman av Emil Andersson

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten. Boka bord på kulturbistron.se/foajen.