Kiev Grand Ballet

Nötknäpparen – SLUTSÅLT

Konsertsalen
485 - 595 kronor
måndag 19 december 2022 kl 19:00
 • Datum

  måndag 19 december 2022 kl 19:00

 • Plats

  Konsertsalen

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Längd

  ca 2 timmar inkl paus

 • Platser

  Numrerade sittplatser

 • Arrangörer

  Kultur for Folket, Kiev Grand Ballet, ArtForm production SL

I december kommer Kyiv Grand Ballet att utföra en av världens mest kända baletter: ”Nötknäpparen”!

Den magiska föreställningen förknippas ofta med julen och sportlovet. Det är inte bara en balett, utan också ett juläventyr som många håller kärt.

Den ursprungliga sagan skrevs av den tyska författaren E.T.A. Hoffman 1816. Nästan 50 år senare skrev den franska författaren Alexandre Dumas en ny version av Hoffmans saga. Dumas version gjordes till en balett 1892 med Peter Tjajkovskijs vackra, medryckande musik och koreografi av Marius Petipa.

Sedan dess har ”Nötknäpparen” blivit en av världens mest kända baletter. Det fascinerande äventyret med lilla Clara, den onda muskungen och den modiga nötknäpparen tilltalar både barn och vuxna. Föreställningen spelas årligen på teater- och operascener över hela världen.

Tour Kyiv Grand Ballet presenteras av den ideella organisationen Kultur för folket för att stödja ukrainsk klassisk balettkonst och ukrainska konstnärer som inte har möjlighet att uppträda i sitt hemland.

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten samt i paus. Boka bord på kulturbistron.se/foajen.