Rolf Wikström

Foajén
350 kronor
fredag 12 november kl 21:00
 • Datum

  fredag 12 november kl 21:00

 • Plats

  Foajén

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Längd

  ca 90 minuter

 • Platser

  Ståplatser

 • Arrangör

  Örebro Konserthus

I somras släppte Roffe Wikström sitt första nyinspelade alster på tio år, ”Bara Ta Det Lugnt”. Låten var en soulgungande rekommendation om det enda realistiska förhållningssättet man kan ha till pandemin; att luta sig tillbaka, smutta på sitt kaffe och Bara Ta Det Lugnt. Den gjordes som en duett tillsammans med Lisa Lystam, det största nya namnet inom blues som kommit fram i Sverige under 2000-talet.

Roffe förklarar det tio år långa uppehållet med att det inte känts angeläget att i det nya streaminglandskapet ge ut något nytt. Om man som han har väldigt höga krav på ljudkvalitet, har det känts meningslöst att släppa något som ändå lyssnas på i den reducerade kvalitet mp3 och hörlurar innebär. Med det nyväckta intresset för vinylskivor, speciellt bland yngre människor, blev det återigen meningsfullt, utmanande och roligt att spela in och släppa nytt material. Dessutom, om man har ägnat hela sitt liv åt att spela, är den påtvingade sysslolösheten under pandemin ett utmärkt tillfälle att kliva ut ur turnébussen och in i studion. Under de gångna tio åren har Roffe hela tiden skrivit nytt material och varit ute på den ständiga turné han hållit på med hela sitt liv.

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan evenemang samt i paus. Boka bord på 019 – 766 62 05 eller foajen@kulturbistron.se.