Kiev Grand Ballet

Romeo och Julia

Konsertsalen
545 - 545 kronor
söndag 12 mars 2023 kl 19:00
 • Datum

  söndag 12 mars 2023 kl 19:00

 • Plats

  Konsertsalen

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Längd

  120 min inkl paus

 • Platser

  Numrerade sittplatser

 • Arrangörer

  Artform Production, Kultur for Folket

Den kända historien av William Shakespeare om kärlek, kampen mellan gott och ont, om den fatala osämjan mellan två familjer, vilket till sist ledde till döden för historiens huvudkaraktärer.

 

Romeo och Julia är en av de mest populära av 1900-talets baletter. Sergei Prokofiev´s balett förbjöds i Sovjetunionen och hade först premiär på Operahuset i Brno (Tjeckien)

Den odödliga historien om Romeo och Julia “historien om kärlek fängslad av hat”, kan ses som en illustration för vilket krig som helst idag. Historien om krig som dödar allt liv. En kärlekshistoria som kan stoppa kriget till bekostnad av liv. Föreställningen som utmanar de hårda och grymma medeltida traditionerna är relevant än idag, när totalitära beslut kostar oräkneliga liv.

Kiev Grand Ballet uppträder med föreställningen “Romeo och Julia”, regisserad av koreografen Valery Kovtun. Föreställningen produceras av Artform Production i samarbete med den norska föreningen Kultur for Folket för att stödja ukrainska balettdansare och för att bevara ukrainsk klassisk balettkonst.

 

Medverkande

Kyiv Grand Ballet

 

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten samt i pausen. Boka bord på kulturbistron.se/foajen

 

Länkar

Artform Production Facebook