Örebro El Sistema och Svenska Kammarorkestern

Under samma himmel

Konsertsalen
onsdag 18 maj kl 18:00
 • Datum

  onsdag 18 maj kl 18:00

 • Plats

  Konsertsalen

  Örebro Konserthus, Fabriksgatan, Örebro, Sverige Örebro län 701 20
 • Längd

  ca 60 minuter

 • Platser

  Numrerade sittplatser

 • Arrangörer

  Svenska Kammarorkestern, Örebro Konserthus, El Sistema, Örebro Kulturskola

Här möter barnen från Brickebackens skola och Hagaskolan de professionella musikerna i Svenska Kammarorkestern, en oförglömlig kväll där vi får uppleva den glädje och gemenskap musiken ger.

El Sistema är en kör och orkesterskola på Hagaskolan och Brickebackens skola och är en del av Kulturskolan i Örebro. Genom att väva in musikundervisningen som en naturlig del av skoldagen får alla barn från 5-9 år del av El Sistema. Barnen har undervisning två gånger i veckan och en gång per månad är det Vänstay (familjeträff) då barnens familjer bjuds in för att lyssna på barnen när de sjunger och spelar.
Syftet med El Sistema är att med musiken som mål och medel bidra till en social och mänsklig utveckling, barn som tror på sig själva och som respekterar andra människor.

Ett brett samarbete

Elever som deltar i verksamheten efter skoltid, har några gånger under året Orkesterkompis, där de spelar tillsammans med musiker från Svenska Kammarorkestern. Ett bra och viktigt samarbete där musikerna blir fina förebilder. Kvartetter ur orkestern har även besökt våra Vänstay. Vartannat år har vi en stor Sida vid Sida konsert då barnen och orkestern spelar och sjunger tillsammans på Örebro Konserthus stora scen.

Målet med El Sistema är att bidra till att öka barnens känsla av samhörighet och gemenskap, förbättra deras samarbete och koncentrations-förmåga, öka deras språkkunskaper och därmed bidra till ökad målupp-fyllelse i skolan, samt att ge föräldrarna en större inblick i sina barns vardag.

Medverkande

Svenska Kammarorkestern
Barn från El Sistema, Örebro

Foajén

Restaurang Foajén är öppen för mingel och smårätter två timmar innan konserten. Boka bord på kulturbistron.se/foajen.