Svenska Kammarorkestern

Turnéer

Det ligger i namnet. Svenska Kammarorkestern. En orkester vars affärsidé är kvalitet, som representerar svensk kultur och musikliv på högsta nivå. En orkester som berättar att det bästa i Sverige finns i Örebro, en stad med ambitioner! En orkester vars framåtanda har fört till världens främsta konsertscener och festivaler.

Framgång kan mätas på olika sätt. Denna översikt över Svenska Kammarorkesterns turnéer sedan orkestern bildades 1995 berättar sin tydliga historia. En utveckling från konserter i en Europeisk provins till Festspel i NYC, BBC Proms och Salzburg. Lysande framgångar i legendariska konsertsalar i Tokyo, Wien, Berlin, Paris, München, New York, Cleveland, Zürich, Madrid och London. Den röda tråden är samarbetet med Thomas Dausgaard. Synergin mellan turnéer och orkesterns CD inspelningar med Dausgaard blir tydligt.
Svenska Kammarorkesterns varumärke är en unik dialekt i den stora klassiska repertoaren. I en marknad där man konkurrerar med de främsta orkestrarna från världens viktigaste musikmetropoler har kammarorkestern från Örebro visat att allt är möjligt.

Gregor Zubicky, konstnärlig chef

Turnéer

2018

BIljettkassa

Biljettkassan har öppet två timmar före kvällsevenemang. För biljettköp övrig tid hänvisar vi till Kulturkvarterets biljettkassa på Fabriksgatan 4 (Se deras hemsida här)

Kontakta oss

E-post: info@orebrokonserthus.com
Telefon: 019 – 766 62 00
Öppettider telefon: Tisdag och Torsdag kl 10.00 – 12.00